kongen taler

Copyright © All Rights Reserved

FK Brinken ble etablert i 2007. André S. Langnes tok initiativ til å samle bygdas mest hardbarka storsjarmører til et storlag med ambisjoner om å slå fra seg i og utenfor Barduhallens vegger.

Sammen med meg selveste Torbjørn Køhl, startet André jobben med å rekruttere spillere til laget. Hovedkriteriet som ble lagt til grunn når spillere skulle signeres var enkle. Lagets spillere måtte kunne bekle den sosiale rollen utenfor banen så vell som den sportslige/usportslige på banen. I 2008 bodde jeg på Brinken og forsvarsleiligheten i blokk 22 ble FK Brinken sitt klubbhus. Navnet FK Brinken gav seg selv, likeså FK Brinken sine første spillere.

 

Med laget på plass i god tid før advent i 2008 lå alt til rette for en god oppkjøring til historiens første Juleturnering. Oppkjøringen ble lagt til Idrettshallen i Setermoen Leir, Barduhallen, Brinken og ikke minst Fogden. FK Brinken satt standeren for oppkjøringen til turneringen første sesongen. Nissefest på dølahall, lille julaften på fogden, 2.juledag på Ala og Swingen i Heggelia og 3. Juledag på Ranheim og i gå-gata. FK Brinken va representanter på samtlige fester i 2008 og frem til dags dato.

 

I 2008 ble det tydelig at stallen var for tynn. Utenfor bana leverte FK Brinken som vanlig noe som førte til diverse sportslige utfordringer. Med tanke på tidligere erfaringer fra 3. juledagsfest er det alltid like spennende å se om Halvard «Nachspiel» Horn er våken og spilleklar eller om han møter rett på bankett.

 

Etter 2008 og frem til dags dato har laget blitt forsterket med forsterket med Simen Mæhre, Karl Johnny Bjørnsen, Markus Ingdal, Marius S. Langnes og klubbnomaden John Gustav Laugerud.

Simen Andreas Mæhre sitt opphold i 2011 ble et kort og uheldig opphold i FK Brinkens røde drakt. Den tørste østerdølen hadde alle mulige forutsetninger for å lykkes i laget, men en bedagelig spillestil og ubegripelig stort ego gjorde at han rett og slett ikke passet inn i laget. Overraskelsen var stor når Simen forlot FK Brinken til fordel for Sirkusklovnene. «Tapet» av Simen ble imidlertid ikke nevneverdig. Tvert imot, FK Brinken kom styrket ut av klubbyttet. Ikke bare ble FK Brinken bedre av å slippe Simen på banen, det ble også enklere å slå Sirkus med han på laget. En typisk vinn-vinn-situasjon for FK Brinken.

Barduhallen, FK Brinkenes egne storstue FK Brinken var turneringas første sponsede lag.

Med på laget fra 2008 var Pathricias og Bardu Sport. Sponsorene bidro med trykking av egne bannere som satte preg på Barduhallen. Mellom turnering og bankett kom pizza fra Pats godt med. To faktorer som i stor grad bidro til samholdet i laget ble ekstra sterkt.

 

Siden oppstarten av juleturneringen har FK Brinken blitt laget alle i Bardu hater å elske.

FK Brinken har fra oppstarten vært et kontroversielt lag som har spredd frustrasjon og ergrelse blant andre lag og tilskuere i turneringa. Høydepunktet til FK Brinken var i 2011. Laget var kvalifisert til bronsjefinale mot SAS (Suckers av Salangsdalen). FK Brinken valgte å trekke seg fra bronsjefinalen .Vi samlet ikke på skrapmetall og ønsket heller å fokusere på kveldens bankett. Trekningen førte til pipekonsert og diverse skjellsord fra publikum og motspillere.

Det at FK Brinken dro fra parkett til bankett med hevet hodet bidro til at laget forsterket sin soleklare posisjon som turneringenes mest hatede lag.

FK Brinken har i likhet med Bygdetunet og FK Dølatid vært med i turneringa fra starten av og vil fortsatt være blant Juleturneringens største lag.

 

FK BRINKEN GÅR FOR GULL